Személyes Bemutatkozás       Cég bemutatása     Referencia      Kapcsolat

 

Termékeim és Szolgáltatásaim

Fűtőpanelok

        Bútorok      

 

Ismertető Műszaki leírás

 

Használat célja

A fűtőtest,”fűtőpanel”, mint hőenergia forrás, helységek, csarnokok, teljes vagy kiegészítő jellegű villamos energiával való kifűtésére szolgál. (nagy felületű elektromos ellenállás, alacsony teljesítménnyel) A fűtőtest nem fűtőszálal működő hőenergia forrás. Egy speciális grafit alapú, anyagtechnológia alalkítja az elektromos áramot hővé amelyet egyenletesen sugároz a fűtött légtérben. . A fűtőpanel felületen lévő kerámiakristályok hosszúhullámú sugárzással(infravörös)maximalizálják a hő leadását az egész felületen a környező térség felé. A Thermo-B panelekből kiáramló infravörös sugarak, az „anyagba”, mint a fal, bútor,….. stb. való elnyelődésük, miatt kellemes hőérzetet biztosítanak a klasszikus fűtési módoknál kellemesnek ítélt hőmérsékletnél,akár 2-4 ˚C-al alacsonyabb hőmérsékleten is! A hagyományos fűtési módok először a helység levegőjét melegítik, amely aztán a falak és tárgyak körül áramolva ezeket melegíti! Az infra panelek fordítva adják át a hőt! - először a helységben lévő falakat, tárgyakat, vagy személyeket melegítik fel, s tőlük is melegszik fel a levegő.(minden halmaz anyagi sugárzást bocsát ki magából…) -Ezáltal csökken a hő veszteség a helyiségben, a vakolat felmelegszik és úgynevezett „hő függöny” alakul ki. A fűtőoldalon a hőáramlása maximális (magas emissziós együttható ≤ 96%) ellenkező irányban pedig minimális. Ez egyrészt a működő, fűtőoldalon  elhelyezett kerámiaszemcsékkel, a passzív oldalon pedig a minőségi hőszigetelés segítségével érhető el. Különösen alkalmas csekély helyigénye és szabályozott felületi hőmérséklete miatt kisebb helyiségek temperálására, fűtésére. (PL: újságos pavilonok, ”pénztáros fülkék”, faházak, fürdők, stb..) Eredményesen alkalmazható helyi „lokalizált”fűtéssel, például szerelő pultoknál, pénztárakban lábmelegítésére, irodákban, vagy templomokban a személy hátára vagy lábára irányítva a sugárzást.  A panelek az energiát magas, legalább 96%-os hatásfokkal alakítják hőenergiává. A megtermelt hő közvetlenül a fűtendő felületen oszlik el így azt, hő veszteség nélkül melegíti. Amíg a padlófűtésnek vagy a központi fűtésnek, előbb nagy tömeget kell felmelegítenie,- a padlót vagy vizet a kazánban és radiátorokban,(min.1800 sec) a fűtőpanelek idő állandója Maximum 900 sec. A technológia és az egyes panelek alacsony teljesítménye és ezek egyenletes elosztása a helyiségben, lehetővé teszik, hogy a hagyományos fűtési módokhoz képest a beépített teljesítmény igény akár 60%-ra csökkenjen.

 

   Példa: hő leadás

     

 

A fűtőtest téglalap illetve négyzet alakú és három alapelemből van összeállítva:

- Nagyfelületű, ‘OHMIKUS elenállás.-, mely speciális anyagbevonattal ((grafit alapanyagú))  infrasugárzó.

- Működő felületre ráégetett (SIO²)  ((általában fehér színűre, van festve.))

-  Hátoldali hőszigetelés (AL) – szigetelővel borítva

A fűtőoldalon a hő leadás maximális és a panel méretétől függő teljesítmény maximum 13W/dm²

A termékek I-II érintésvédelmi osztályúak és IP 30, vagy IP 54-es védettségűek.

Thermo-B fűtőlapokkal, a hőmérséklet különbség a mennyezet és a padló között, jóval kisebb, mint a „hagyományos” módon működő fűtéstechnológiák esetén.

 

hagyományos fűtési mód hő sugárzása
(akár 8C° különbség)

        THERMO-B fűtési mód hő sugárzása
          (akár 2C° különbség)

 

A fűtőlapokkal, a hőmérséklet különbség a mennyezet és a padló között csak kb.

2-4C°, ellentétben a hagyományos fűtési módoknál tapasztalható akár 6-8 C°-nál! 

Komfort érzet eléréséhez annyival csökkenthető a levegő hőmérséklete amennyivel a sugárzó felület hőmérséklete magasabb. A helyiségek hőmérsékletének 1°C-os csökkentésével, kb.: 6-8 %-os energia-megtakarítás érhető el! A falak és berendezési tárgyak hőmérséklete mindig magasabb, mint a levegő hőmérséklete, ezért azokon a párakicsapódási jelenség gyakorlatilag lehetetlen.

 

TIPUS

megnevezés

 Helyiség

Magassága (pl.)

 Névleges

teljesítmény

 Fűtött

légtér (pl.)

 Fajlagos

teljesítmény

 Beépítendő

darabszám

 Beépített

teljesítmény

 

m

W/db

m3

W/m3

(kb.20 Cº)

db

KW

TH I 500/600

3.0

500

1000

23

46

23

TH I 300/400

3.0

300

1000

23

77

23

TH I 180/200

2.6

180

1000

23

128

23

 

 

 

 

 

 

Főbb jellemzok

 • korlátlan élettartam
 • karbantartást nem igényel
 • nem szárítja a levegot
 • égheto felületre is szerelheto- üzemeltetheto
 • álmennyezetbe is szerelheto
 • vizes helységekben is szerelheto- üzemeltetheto

 

Bármely hagyományos módon működő villanyfutési technológiánál energiahatékonyabb lehet, akár 30-40%-os üzemeltetési költségmegtakarítással ,mert nem “futoszálas” technológia. A fűtőtest, villamos energiát alakít át infravörös sugárzássá, mely a teljes felületével sugároz a környező térségben. Az infravörös sugárzás nem a helység levegőjét, hanem a személyeket és a tárgyakat melegíti, és majd ezektől a felmelegítet tárgyaktól melegszik a levegő. . Minden halmaz anyagi sugárzást bocsát ki magából. Minél több tárgy vagy személy van egy adott helységben, annál hatékonyabb a fűtés!  Kellemes hőhatás érzékelhető a levegő alacsonyabb hőmérséklete esetén is! Az infravörös sugárzás nem szökik el az ablakon. Gyors felfutési idejénél fogva a tényleges fűtési idő lerövidül így az energiafogyasztás is csökken. A beruházási költségeit tekintve min.50%-os megtakarítással is lehet számolni. Pl :( nincs szerelvényezés, KÉMÉNY- bélelés gázterv, stb.)

 

Típus kiválasztás-mennyiségmeghatározás:

 • Hő technikai veszteségszámítások elvégezése
 • Fajlagos energia igény meghatározása
 • Panelválasztás a méretsorból a helyiség magassága szerint:
 • Maximális teljesítmény, 3,0 m magasság felett,
 • Közepes teljesítmény, 2,2-3,0 m magasságban,
 • Alacsony teljesítmény, 2,2 m alatt;
 •  

 

Panel mennyiség és a hőmérséklet meghatározása:

(Tájékoztató adat)

 

- Névleges teljesítmény / Panel típus teljesítménye

 

Azokban a helyiségekben, amelyekben a hő veszteség átlagosan 0.8-1.0 W/m²K, 1kW beépített teljesítmény körülbelül a következő térfogatokat képes a felsorolt hőmérsékleten fűteni: átlag (30 w/m3) fajlagos energia igény mellett.

·         50 m3  min:18 C° léghőmérséklet: csarnokok, torna termek,

·         35m3  min:20-22 C° léghőmérséklet: irodák,    

·         30m3   min: 22-25 C° léghőmérséklet: lakások,  szobák ,

( a panelek, kellemes hőérzetet biztosítanak a klasszikus fűtési módoknál kellemesnek ítélt hőmérsékletnél,akár 2-4 ˚C-al alacsonyabb hőmérsékleten is)

 

Alkalmazások

 

 

 

A PANELEK „OPTIMÁLIS HASZNÁLATA, a FŰTENDŐ FELÜLETRE MERŐLEGESEN     ELHELYEZVE!

 

A termék szerkezetileg javíthatatlan, mert amennyiben a működő oldalt nem éri mechanikus károsodás, élettartama korlátlan!  

 

A terméket elektromos világítás kapcsolására is alkalmas kétsarkú kapcsolóval is, akár így közvetlen üzemmódban is használhatjuk, de a költségtakarékos üzemeltetés elérése érdekében célszerű termosztáttal, egy vagy akár többcsatornás típus alkalmazásával használni, a fűtendő helységek számától függően.

 

A berendezés maximális teljesítményre való felfűtési ideje kb.: 15-perc. A termék az üzemelés alatt semmiféle felügyeletet nem igényel, tekintettel az üzemelés egyszerűségére, azt már akár 10-éven felüli személy is üzemeltetheti az előírásoknak megfelelően.

A fűtőfelület kikapcsolt állapotban száraz ronggyal óvatosan letörölhető, takarítható. A fűtőfelület nem igényel karbantartást, a fűtőfelület annyira biztonságos, hogy működés közben rövid időre meg is érinthető.

 

Egyéb adatok

 

Típus / teljesítmény W - Méretek

(súly=/4-kg/db)

 

Szín: fehér vagy nature , homok szín.

  

 

 

        Ülőbútorok
        Irodaszerek és kellékanyagok
        Árnyékolástechnika
        Fűtőpanelek
        Korongozott cserépkályhák
         Felújítási munkák
         Alpintechnikai munkák
         Energetikai tanácsadás
         Biztonságtechnikai tanácsadás
        Referencia képek
        Műszaki szaktanácsadás szakértés

 

Referencia képek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Copyright ©  Flvkomplex.hu . All rights reserved