Személyes Bemutatkozás       Cég bemutatása      Referencia      Kapcsolat

  Gyártói tájékoztató

 

Cserépkályha képek

Termékeim és Szolgáltatásaim

 
        Bútorok      

Technológia:

A csempeidomok gyátásához olyan alapanyagokat kellett találnom, ami elég plasztikus, hogy korongozható legyen és nem túl sokat zsugorodik a száradás és égetés során. Ez azért fontos mert így a nyers termékek kevésbé hajlamosak a deformálódásra.
A döngölt idomokat /párkányok, lábazat, sarkok / terhelve lesúlyozva szárítom és a teljes száradás után sorjázom, csiszolom méretre.
A kályhaszemek készítése biztos korongos tudást, és nagy odafigyelést igényel. Jelentőségük az esztétikai szempontokon túl, hogy jelentősen megnövekszik a fűtési felület és ezáltal a kályhánk fűtési teljesítménye is jobb a sík csempékhez képest.


Felhasznált alapanyagok:

A csempéket a kecskeméten gyártott és forgalmazott KS-21-es samottos masszából készítem. Speciális, nagy szilárdságú agyagmassza, kültéri szobrokat / fagyálló/ és sütő-főző edényeket egyaránt csinálnak belőle, a fazekas mázok különösen jól érvényesülnek felületén. Mázoláshoz kizárólag hagyományos fazekas mázakat használok. Nyers mázakat vásárolok és ezeket adalékanyagokkal illetve színezőkkel / színtestek, fémoxidok / keverve, összeőrölve alakítom ki a kívánt színt. A máz és agyag hőtágulási együtthatóját a lehető legközelebb kell hozni egymáshoz. A mázolás kézzel, mártva illetve leöntve történik.


Kályhacsempék égetése:

A kész csempéket kétszer égetem. Az első /zsengélő/ 980 hőfokos égetés után még egyszer ellenőrzöm a termék felületét, az élek simaságát, ha szükséges megcsiszolom. A befejező mázas égetés 1050 hőfokon történik, majd a rakat 24 órán keresztül , lassan hűl ki.
A cserépkályhák összeépítéséhez kizárólag gyári új samott téglát és lapokat használok. a kályha teljes belső felülete utóbélelést kap, beleértve a füstjáratokat is. ez azért fontos, mert védi a kályhacsempéket a szétégéstől és megnöveli a kályha tömegét, ezáltal tovább tartja a meleget.
Minden kályhát megfelelő mennyiségű tisztító dugóval építek.

 

/ Könnyen tisztítható, nem kell megbontani, újrarakni /

 

Cserépkályha képek

        Ülőbútorok
        Irodaszerek és kellékanyagok
        Árnyékolástechnika
        Fűtőpanelek
        Korongozott cserépkályhák
        Felújítási munkák
        Alpintechnikai munkák
         Energetikai tanácsadás
        Biztonságtechnikai tanácsadás
        Referencia képek
        Műszaki szaktanácsadás szakértés

 

Referencia képek

 

 

 

 

 

Copyright ©  Flvkomplex.hu . All rights reserved